ΕΙΔΗΣΕΙΣ
dikastiria_zoofiloi

Αναβολή της δίκης για τη δολοφονία κουταβιού – Αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους (Φώτο)

Για τις 20 Σεπτέμβρη αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων, η δίκη που είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ζωόφιλων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 39χρονου οποίος συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό, που οδήγησε και στο θάνατο, του κουταβιού του στις 24 Μαρτίου.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο χώρο του δικαστηρίου, ενώ η ανακοίνωση της αναβολής της δίκης προκάλεσε την δυσαρέσκεια συγκεντρωμένων ζωόφιλων που προχώρησαν σε έντονες αποδοκιμασίες.

Απ’ ότι φαίνεται μάλιστα δε μένουν σε αυτό, καθώς περισσότερα από 100 άτομα συνεννοούνται αυτή την ώρα, ώστε να προχωρήσουν σε πορεία προς το σπίτι του δράστη στην περιοχή της Γιαννιτσών.

Από νωρίς περισσότερα από 200 άτομα βρέθηκαν στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, έχοντας μάλιστα έρθει από διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπως η Κατερίνη και ο Βόλος.

Το ενδιαφέρον ήταν πραγματικά τεράστιο, γεγονός που αποδεικνύει και η κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου την ώρα που πολλοί φιλόζωοι έμειναν εκτός, καθώς ο χώρος διεξαγωγής της δίκης αποδείχθηκε μικρός.

dikastiria_zoofiloi2

dikastiria_zoofiloi3

Πολλοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο μαζί με τους σκύλους τους ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Παράλληλα, στο δράστη έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θανάτωση ζώου είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Παρ’ όλα αυτά στόχος των φιλόζωων είναι η όποια ποινή επιβληθεί, όταν τελεστεί τελικά η δίκη, να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα αλλά και να του απαγορευτεί η απόκτηση οποιουδήποτε άλλου ζώου.

dikastiria_zoofiloi1




3 thoughts on “Αναβολή της δίκης για τη δολοφονία κουταβιού – Αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους (Φώτο)

Comments are closed.