Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί η πρώην «διάσημη» έμπορος της Θεσσαλονίκης Φάννυ Κάτσου, ευρέως γνωστή και ως «κυρία Fena». Σε βάρος της κ. Κάτσου εκκρεμούσαν συνολικά έξι καταδικαστικές αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 22 ετών και 3 μηνών για φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση συνολικής αξίας πάνω από 150.000 ευρώ, μη απόδοση Φ.Π.Α. στο Ελληνικό Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση και μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών σε ασφαλιστικό ταμείο.
Σύμφωνα με τις δικογραφίες, οι παράνομες πράξεις της έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη κατά τα έτη 2007, 2010 και 2011, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Η Φάννυ Κάτσου ήταν μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες Θεσσαλονικιές επιχειρηματίες τα προηγούμενα χρόνια, με στυλ και περιουσία που… ζήλευαν οι γυναίκες της πόλης. Μάλιστα, το 2009 είχε ανακηρυχθεί επιχειρηματίας της χρονιάς. Η πτώση της ωστόσο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, όταν για πρώτη συνελήφθη από το ΣΔΟΕ κατηγορούμενη για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους περίπου 600.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις δικογραφίες οι συνολικές οφειλές της ξεπερνούσαν τα 60.000.000 ευρώ, από τα οποία σχεδόν 10.000.000 ευρώ αφορούν οφειλές προς το Δημόσιο (ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις).
Η «χάρτινη» αυτοκρατορία της FENA
Ο πατέρας της Θεοφανίας Κάτσου είχε βιοτεχνία ρούχων στη Θεσσαλονίκη και όταν ακολούθησε στις αρχές του ’70 τον γιατρό σύζυγό της στην Καλαμάτα άνοιξε εκεί δύο καταστήματα ρούχων. Το 1977 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και έφτιαξε στο Ωραιόκαστρο την πρώτη βιοτεχνία με την επωνυμία FENA.
Το επόμενα χρόνια η αλυσίδα γιγαντώθηκε. Απέκτησε κατάστημα στον Φοίνικα, δημιουργήθηκε το FENA Stock, το 2002 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα στην οδό Εγνατία, στο παλιό παπουτσάδικο του «Καρύδα» και στη συνέχεια στον παλιό κινηματογράφο «Ηλύσια» δημιουργήθηκε το FENA Fresh, ενώ το 2005 η εταιρεία άνοιξε καταστήματα στο εμπορικό κέντρο στην Πυλαία.
Τα «χρυσά» χρόνια είχε εκτοξευτεί η φήμη της, τα καταστήματά δούλευαν καλά και τίποτα δεν προμήνυε ότι την αλματώδη άνοδο θα ακολουθούσε η κατακόρυφη πτώση…
One thought on “Τα χρέη των 60.000.000 ευρώ, η σύλληψη και η «χάρτινη» αυτοκρατορία της FENA”