ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις Βέμπερ

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον Ελληνα πρωθυπουργό για τον πρόσφατο «μποναμά» του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με το πακέτο παροχών που εξήγγειλε πριν από τα Χριστούγεννα, κατέστρεψε την εμπιστοσύνη που είχαν αποκτήσει οι Ευρωπαίοι στο πρόσωπό του, ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Γερμανός κεντροδεξιός πολιτικός, μιλώντας στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της, σημειώνοντας ότι ο αξιωματούχος του ΕΛΚ «είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του» και τον χαρακτηρίζει «καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη».

«Αυτούς», τόνισε η Κουμουνδούρου, «που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής».

Στην απάντησή της,η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι «προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο παραλήρημά του μπέρδεψε τις ημερομηνίες. Παριστάνουν ότι είμαστε στις 6 Ιανουαρίου 2015 και έβαλαν την κασέτα «Go back κυρία Μέρκελ», «Go back κύριε Βέμπερ»»

«Μόνο που οι Έλληνες, πλέον, δεν καταναλώνουν τα παραμύθια τους. Καλή φώτιση!», σημείωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.