ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσοχή σε συσκευές «απάτη» για εξοικονόμηση ρεύματος

«Κάνω εξοικονόμηση 45% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα χάρη στην μία μικρλη προτωποριακή συσκευή!» αναφέρει επακριβώς, διαδικτυακή ανορθόγραφη διαφήμιση, για συσκευή που υπόσχεται θαύματα όσον αφορά στην εξοικονόμηση ρεύματος.

Λίγο παρακάτω, στην ίδια σελίδα, το κέρδος ανεβαίνει για το… κορόιδο που θα αγοράσει τη συσκευή: «ΟΙ ΜΗΝΑΊΕΣ ΠΛΗΡΩΜΈΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΆ 30-50%, ΛΙΓΌΤΕΡΕΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΉΤΑΝ ΠΡΊΝ ΤΗΝ ΧΡΉΣΗ ELECTRICITY SAVING BOX»

Ενώ σε άλλες σελίδες που πουλάνε το ίδιο προϊόν, μπορεί κανείς να διαβάσει πως αγοράζοντας μια τέτοια συσκευή, γλυτώνει έως και 70% της κατανάλωσης ρεύματος.

Η δε τιμή του προϊόντος; Από 78 ευρώ, μόνο 39 και προσθέστε άλλα 6 ευρώ τα μεταφορικά. Ωστόσο με μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο, μπορεί να βρει ακριβώς την ίδια συσκευή από 4 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών από το εξωτερικό. Δείτε πχ την παρακάτω σελίδα:

siskeui-eksikonomisis-energeias2

Οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τη δυσκολία των νοικοκυριών να γλυτώσουν έστω λίγα ευρώ από τους πανάκριβους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν διστάζουν να εξαπατούν, επικαλούμενοι και δήθεν μαρτυρίες από χρήστες του Facebook, τους οποίους όμως αν ψάξεις στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα βρεις.

Μια καλοστημένη απάτη, με απίστευτη δόση παραπλανητικής διαφήμισης, για ένα προϊόν που κανείς δεν ξέρει αν είναι επικίνδυνο για το σπίτι.

Κάποιος μάλιστα που αγόρασε ένα τέτοιο προϊόν, ανέφερε στην ιστοσελίδα του, πως όχι μόνο εξοικονόμηση δεν έκανε, αλλά κάνοντας μετρήσεις, διαπίστωσε πως επιβάρυνε τον μετρητή της ΔΕΗ κατά 12,5%!

Κατά καιρούς, πολλές από αυτές τις συσκευές έχουν χαρακτηριστεί παράνομες, έχουν επιβληθεί πρόστιμα και έχουν γίνει αντικείμενο μέχρι και εισαγγελικών ερευνών, αλλά από ότι φαίνεται, τα «κορόιδα» είναι πολλά και όσοι τα εμπορεύονται δεν φαίνεται να πτοούνται καθώς συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος των καταναλωτών.

 

Ρεπορτάζ : Αλέξης Αλεξιάδης