ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολωνία: Δέκα νεκροί από το δριμύ ψύχος

Δέκα άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στην Πολωνία την Κυριακή, όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν (μείον 20 βαθμούς σε κάποιες περιοχές), ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφάλειας (RCB). Από την 1η Νοεμβρίου, τα θύματα από υποθερμία έχουν ήδη φθάσει τα 65, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Τα θύματα από υποθερμία έχουν ήδη φτάσει τα 65» από την 1η Νοεμβρίου, αναφέρεται συγκεκριμένα στη λακωνική ανακοίνωση του RCB, η οποία καλεί τους πολίτες να επαγρυπνούν για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε αυτές τις ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, και κυρίως τους αστέγους.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη, με τις πολικές θερμοκρασίες να προκαλούν την Παρασκευή και το Σάββατο τον θάνατο 20 ανθρώπων στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ιταλία, ενώ στα λευκά είναι και η Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία στην Πολωνία θα ανέβει μεν τις επόμενες ημέρες, όμως όχι πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.