Ο Βαρουφάκης παρουσιάζει το Κίνημά του στη Θεσσαλονίκη με θεατρικό δρώμενο και συναυλία!

Για δύο μέρες την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Θα παρουσιάσει το πανευρωπαϊκό κίνημα DiEM25.

Πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25, με ιδρυτή το Γιάνη Βαρουφάκη, στη Θεσσαλονίκη στις 28 και 29 Απρίλη. Την Παρασκευή 28 /04 ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον εκπρόσωπο της ομάδας του DiEM25 Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου ενώ την επόμενη μέρα θα υπάρχει η κεντρική εκδήλωση με θεατρικό δρώμενο, συναυλία και ομιλία του πρώην υπουργού που θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα.

«Η Ελλάδα ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται όλο και περισσότερο. Η Ελλάδα ασφυκτιά μαζί με την πλειοψηφία των ευρωπαίων. Η Ευρώπη είτε θα εκδημοκρατιστεί είτε θα διαλυθεί. Και στις δύο περιπτώσεις, η Ελλάδα πρέπει να πάψει να ασφυκτιά! Τι πρέπει να γίνει σήμερα για να σταματήσει η Ελλάδα να ασφυκτιά; Ποιος θα το πράξει; Τι πρέπει να γίνει σήμερα για να σταματήσει η Ευρώπη να αποδομείται; Ποιος θα το δρομολογήσει;

Το DiEM25 καλεί όσους πιστεύουν ότι ούτε το κατεστημένο ούτε ο λαϊκισμός έχουν την λύση, όσους θεωρούν ότι η λύση θα είναι πολιτική αλλά δεν θα έρθει από τους πολιτικούς, ότι η λύση θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα πατριωτική, περιφερειακή, ευρωπαϊκή,  όσους αρνούνται να αφεθούν στην απόγνωση, όλους αυτούς που δεν παραδέχτηκαν την ήττα του 2015 στο Βελλίδειο Εκθεσιακό Κέντρο, το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 19.30» αναφέρει το κάλεσμα του κινήματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ DiEM25 στην Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 28η Απριλίου 2017 – Συνέντευξη Τύπου /// Αίθουσα «Κάσσανδρος», ώρα 11:00 π.μ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον εκπρόσωπο της ομάδας του DiEM25 Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν τις αρχές και το πλαίσιο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη (την Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα και για την Ευρώπη) του κινήματος και, κατόπιν, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σάββατο 29η Απριλίου 2017 – Εκδήλωση  /// Αίθουσα «Θεσσαλονίκη»

Προ-εκδήλωση
19.30-20.00 Ανοίγουν οι πόρτες της εκδήλωσης
20.00-21.15 Θεατρικό δρώμενο-παράσταση: ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ του Γιώργου Μανιώτη. Πρωταγωνιστεί ο Νίκος Μαγδαληνός

Κεντρική εκδήλωση
21.30-22.30 Ποιοί είμαστε και τι θέλουμε: Δίλεπτες ομιλίες μελών του DiEM25 από όλη την Ευρώπη και, βεβαίως, από την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα
22.30-22.45 Ομιλία Γιάνη Βαρουφάκη, μέλους της Συντονιστικής Ομάδας του DiEM25
22.45-23.30 Αυτο-οργάνωση νέων μελών ανά νομό

Συναυλία
23.30- … Cosmicray