ΕΙΔΗΣΕΙΣ
agiopaylitika

Ξεκινούν απόψε τα Αγιοπαυλίτικα 2016

Μουσική, λαϊκός χορός και παράδοση συνθέτουν και φέτος το πρόγραμμα του κορυφαίου εορταστικού-πολιτιστικού θεσμού της Δ.Ε. Αγίου Παύλου, τα «Αγιοπαυλίτικα», που ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει με αφορμή τη μεγάλη για την Ορθοδοξία εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Τα «Αγιοπαυλίτικα 2016», που περιλαμβάνουν ένα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων, ξεκινούν την Κυριακή 26 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Είναι, δε, αφιερωμένες στον προστάτη άγιο της Ενότητας και αναδεικνύουν το θρησκευτικό χαρακτήρα του τετραημέρου με την αρμονική συνύπαρξη του σύγχρονου πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει με λαϊκή συναυλία του Γιώργου Φανάρα στον οικισμό της Ευαγγελίστριας, και θα κορυφωθεί με τη μεγάλη λαϊκή συναυλία της Πίτσας Παπαδοπούλου, Λένας Αλκαίου και Ζωής Παπαδοπούλου, ενώ ενδιάμεσα τοπικά σχήματα θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να διασκεδάσουν.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος, για να ακολουθήσει ένα ταξίδι στην παράδοση με οδηγούς παραδοσιακά χορευτικά σχήματα.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 8 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου, θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στις 7 το απόγευμα Μέγας Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας του Αποστόλου Παύλου στις 8.00 το βράδυ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τετραήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ
9 μ.μ. Λαϊκή συναυλία με το συγκρότημα του Γιώργου Φανάρα-Γήπεδο μπάσκετ Ευαγγελίστριας (δίπλα στο Β΄ Κ.Α.Π.Η.)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
8:00 μ.μ. -Τμήμα μοντέρνας μουσικής και παιδική χορωδία, Χορωδία ενηλίκων και ορχηστρικό σύνολο του παραρτήματος Αγίου Παύλου του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών
-Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου & Ευαγγελίστριας και ορχηστρικό σύνολο του Παραρτήματος Αγίου Παύλου του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

9:00 μ.μ Συναυλία με την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών με πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα.
-Συμβολή οδού Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
7:30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
7:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου- Ιερός Ναός Αγίου Παύλου

9:00 μ.μ. Παραδοσιακά χορευτικά σχήματα
• Β΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου- Ευαγγελίστριας
• Ποντιακός Σύλλογος Αγίου Παύλου- Ευαγγελίστριας «Εύξεινος Πόντος»
• Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου
• Πολιτιστικός, Εκδρομικός, Μορφωτικός, Αθλητικός Σύλλογος
Αγίου Παύλου «ΕΥ ΖΗΝ» -Συμβολή οδού Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
8:00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
7:00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός
8:00 μ.μ. Περιφορά εικόνας του Αγίου Αποστόλου Παύλου
8: 30 μ.μ. Χορωδία Ιερού Ναού Αγίου Παύλου
Στο πιάνο συνοδεύει η Λυδία Λυκουριώτη
Διευθυντής χορωδίας: Κωνσταντίνος Λυκουριώτης- Ιερός Ναός Αγίου Παύλου

9:30μ.μ. Συναυλία με την Πίτσα Παπαδοπούλου, Λένα Αλκαίου και Ζωή Παπαδοπούλου
Μια κορυφαία μουσική συνάντηση τριών μοναδικών ερμηνευτριών που σμίγουν για να μας σεργιανίσουν στις γειτονιές του καλού τραγουδιού. -Συμβολή οδού Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι