ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατέλαβαν το σχολείο τους μαζί με τους καθηγητές γιατί είναι… επικίνδυνο να καταρρεύσει!

Μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους προχώρησαν στην κατάληψη του 4ου και 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας. Μετά τον τελευταίο ισχυρό σεισμό στη Λευκάδα, το ήδη «πληγωμένο» από σεισμούς κτίριο είναι άκρως επικίνδυνο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, Πηνελόπη Παγκράτη, το κτίριο έφερε ρωγμές, αλλά μετά τον τελευταίο σεισμό έχουν υπερδιπλασιαστεί με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι επικινδυνότητας για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές των δύο Γυμνασίων. Γονείς, καθηγητές και μαθητές, απευθύνθηκαν σήμερα το πρωί στο δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, προκειμένου να ζητήσουν άμεσα να γίνει έλεγχο στατικότατος του κτιρίου, καθώς και να επισκευαστούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κέρκυρας Νίκος Μεταλλινός, επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό εδώ και χρόνια, αλλά η πολιτεία και η δημοτική αρχή του τόπου, δεν προβαίνει στην άμεση επίλυσή του. Από τη μεριά τους οι γονείς εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την ασφάλεια των παιδιών του ενώ διαμήνυσαν «ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να δοθούν εγγράφως οι βεβαιώσεις ότι το κτίριο που συστεγάζονται τα δύο Γυμνάσια είναι ασφαλές».
ΠΗΓΗ  News.gr