ΕΙΔΗΣΕΙΣ
eidomenilaspi3

Η Ειδομένη «βουλιάζει» στα… ναρκωτικά! «Πάρτι» παράνομου εμπορίου…

«Οργιο» εμπορίου ναρκωτικών στην Ειδομένη! Κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών έχουν στήσει… πάρτι πουλώντας ναρκωτικές ουσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αφγανοί και Μαροκινοί «κινούν» τα νήματα του παράνομου εμπορίου, ενώ στο «παιχνίδι» έχουν μπει και κυκλώματα άλλων εθνικοτήτων, που φέρεται ότι χρησιμοποιούν «βαποράκια» για να περνούν απαρατήρητοι μέσα στους καταυλισμούς και στα κέντρα υποδοχής. 

Τις… πρώτες θέσεις στο εμπόριο ουσιών έχει το χασίς και όλα τα παράγωγά του, ενώ φέρεται ότι ακολουθεί η ηρωίνη. Οι ναρκωτικές ουσίες έχουν κυρίως αλβανική προέλευση και πωλούνται σε τιμές πολύ υψηλότερες απ’ ό,τι στις πιάτσες της Θεσσαλονίκης και γενικά της βόρειας Ελλάδας, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας για τους εμπόρους είναι σημαντικά αυξημένος.

Τέσσερις μαφίες

Αυτή την περίοδο τα κυκλώματα που δρουν στην Ειδομένη έχουν χωριστεί σε τουλάχιστον τέσσερα στρατόπεδα, τα οποία μάλιστα φαίνεται ότι ελέγχουν με αυτό τον τρόπο και μερίδες προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι ακολουθούν πιστά τις εντολές τους. Ειδικότερα, στον χώρο βρίσκονται τα κυκλώματα των Αφγανών και των Μαροκινών – οι πρώτοι έχουν ως «αντικείμενο» την ηρωίνη, ενώ οι δεύτεροι εμπορεύονται κυρίως κάνναβη.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, οπότε ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών αυξήθηκε σημαντικά, στο «παιχνίδι» θέλησαν να μπουν και νέα κυκλώματα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα καρτέλ των Αλβανών και των Γεωργιανών που έχουν σταθερά στρατόπεδα στη χώρα μας και φαίνεται ότι πλέον «χτυπούν» το εμπόριο ναρκωτικών στην Ειδομένη και σε κέντρα υποδοχής, όπου βρίσκονται χρήστες ουσιών.

Αρχικά το σχέδιο των Αλβανών και Γεωργιανών εμπόρων είχε τη δυσκολία της εισόδου στους καταυλισμούς και το πώς θα κέρδιζαν την εμπιστοσύνη των χρηστών. Γι’ αυτό τον λόγο επιστράτευσαν πρόσφυγες και μετανάστες χρήστες που λειτουργούν ως «βαποράκια» και διανέμουν τα ναρκωτικά χωρίς να κινούν τις υποψίες. Πάντως, τα νέα δεδομένα φαίνεται ότι έχουν δημιουργήσει εντάσεις, με αποτέλεσμα, ειδικά στην Ειδομένη, καθημερινά να υπάρχουν μικροεπεισόδια μεταξύ χρηστών και εμπόρων που προσπαθούν να κερδίσουν ή να μη χάσουν την «πελατεία» τους…

Το γεγονός ότι οι νέοι «πελάτες» έχουν ζεστό χρήμα σε μορφή μετρητών αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα που κέντρισε το ενδιαφέρον των νέων κυκλωμάτων εμπορίας ουσιών. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι ακόμη και η έλλειψη ουσιών κάποιες ημέρες, ειδικά ηρωίνης, από τις παραδοσιακές πιάτσες των τοξικομανών στη Θεσσαλονίκη.

Τόσο το εμπόριο όσο και η χρήση γίνονται μόλις πέσει το φως της ημέρας σε απόμερα σημεία. Αυτό, φυσικά, είναι εύκολο στην Ειδομένη, καθώς οι τοξικομανείς χάνονται μέσα σε έρημες εκτάσεις και κάνουν ανενόχλητοι χρήση, μακριά από τον έλεγχο των Αρχών και των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων…

Πηγή: dimokratianews.gr