ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εκκίνηση» ιστιοπλοϊκής περιόδου – Με φόντο το βουνό των Θεών

Κύπελλο Πλαταμώνα 2017

Με δύο πολύωρες και απαιτητικές offshore ιστιοδρομίες και τη συμμετοχή περίπου 100 ιστιοπλόων ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Πλαταμώνα το τριήμερο 29 Απριλίου – 1 Μαϊου 2017. Μια διαφορετική Πρωτομαγιά στη θάλασσα διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.), συνεχίζοντας το θεσμό που συντηρεί αρκετά χρόνια τώρα στην πανέμορφη περιοχή της Πιερίας, στους πρόποδες του Ολύμπου. Η επιλογή του Πλαταμώνα δεν ήταν τυχαία καθώς ο Ν.Ο.Α.Θ. προωθεί και ενισχύει τη διοργάνωση αγώνων και ναυταθλητικών γεγονότων σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, αλλά και φυσικά για τις τοπικές κοινωνίες.

Οι αγώνες ήταν απαιτητικοί τόσο στην έναρξη του Κυπέλλου με την ιστιοδρομία Θεσσαλονίκη – Πλαταμώνας όσο και κατά την επιστροφή των αθλητών από τον Πλαταμώνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς η έλλειψη ανέμου δεν βοήθησε τα αγωνιστικά σκάφη και τους αθλητές τους να ολοκληρώσουν τις ιστιοδρομίες σε κανονικούς χρόνους, δοκιμάζοντας την ναυτοσύνη, αλλά και την υπομονή και επιμονή τους.

Ο πρώτος αγώνας που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου από τη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 30 Απριλίου με τον κατάπλου των σκαφών στη νέα υπερσύγχρονη μαρίνα Savvi Marine / Platamon, μία από τις πιο οργανωμένες μαρίνες στη Βόρεια Ελλάδα, που στήριξε τη διοργάνωση παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ελλιμενισμού και φιλοξενίας.

Tην Κυριακή oι αθλητές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ομορφιές της περιοχής σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Ο Πλαταμώνας, ένας απο τους πιο «δυνατούς» τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επισκεπτών το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με αφορμή και τους ιστιοπλοικούς αγώνες.

Με φόντο το βουνό των Θεών τα πληρώματα και οι φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστες στιγμές, να συζητήσουν για τον αγώνα και τις δυσκολίες του, αλλά και να γιορτάσουν σε μια λαμπερή βραδιά την απονομή των κυπέλλων στους νικητές που ξεχώρισαν, στο μπαρ Barchetta μπροστά στη μαρίνα με φόντο τα αγωνιστικά σκάφη και τη θάλασσα. Τους διαγωνιζόμενους δρόσισε το φυσικό μεταλλικό νερό «ΔΙΟΣ», απο τις πηγές του Ολύμπου.

Η επιστροφή των σκαφών από Πλαταμώνα ξεκίνησε την Πρωτομαγιά στις 13:00, οπότε η ένταση του αέρα αυξήθηκε και επέτρεψε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα Δημήτρη Παχούμα να σημάνει την εκκίνηση των σκαφών. Η απόσταση των 42 ναυτικών μιλίων καλύφθηκε πάλι αργά και με δυσκολία από τα συμμετέχοντα σκάφη, αφού η άπνοια οδήγησε στον τερματισμό του πρώτου σκάφους μόλις λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας και αυτή τη χρονιά πιστός στο ραντεβού του με τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, έδωσε την «εκκίνηση» για μια ιστιοπλοϊκή σεζόν γεμάτη συγκινήσεις, δυνατούς αγώνες και εικόνες από τη θάλασσα που θα μας συντροφεύουν και αυτό το καλοκαίρι.

Οι νικητές:

Θεσσαλονίκη – Πλαταμώνας
Κατηγορία

ORC

1ος BAXIMUS –

Κυβερνήτης: Θανάσης Μπαξεβάνης

Κατηγορία

ORC Club

1ος EQUINOX –

Κυβερνήτης: Γιώργος Ματσικίδης

2ος ELLINIXX –

Κυβερνήτης: Στέργιος Λεονταρίδης

2ος ΚRAKEN –

Κυβερνήτης: Δημήτρης Μαράκης

3ος EQUINOX –

Κυβερνήτης: Γιώργος Ματσικίδης

3ος ΝΗΡΙΗΔΑ –

Κυβερνήτης: Πασχάλης Σαμαράς

 

Πλαταμώνας – Θεσσαλονίκη
Κατηγορία

ORC

1ος ΒΟΡΡΑΣ –

Κυβερνήτης: Στέφανος Μεταξιώτης

Κατηγορία

ORC Club

1ος ΜΥΤΙΛΑΝΑ –

Κυβερνήτης: Γιώργος Γιακουλάκης

2ος ΜΥΤΙΛΑΝΑ –

Κυβερνήτης: Γιώργος Γιακουλάκης

 
3ος ΑΕΛΛΑ –

Κυβερνήτης: Μιράντα Παπαδοπούλου/Γιώργος Παπαδόπουλος

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Κατηγορία

ORC

1ος  BAXIMUS –

Κυβερνήτης: Θανάσης Μπαξεβάνης

Κατηγορία

ORC Club

1ος EQUINOX –

Κυβερνήτης: Γιώργος Ματσικίδης

2ος ΒΟΡΡΑΣ –

Κυβερνήτης: Στέφανος Μεταξιώτης

2ος ΚRAKEN –

Κυβερνήτης: Δημήτρης Μαράκης

3ος ELLINIXX –

Κυβερνήτης: Στέργιος Λεονταρίδης

3ος ΝΗΡΙΗΔΑ – Κυβερνήτης: Πασχάλης Σαμαράς