ΕΙΔΗΣΕΙΣ
orestis_menka

Αλέξανδρος Tριανταφυλλίδης για Aπόλλωνα Καλαμαριάς: «Οι βαθμοί να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά».

traiantafilidis-alexΔιαβάστε την δήλωση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Tριανταφυλλίδη σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον ποδοσφαιριστή Ορέστη Μένκα του Aπόλλωνα Καλαμαριάς.

«Κατανοώ, συμμερίζομαι και συμπάσχω με την οργή και το θυμό των ανθρώπων του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με την άδικη και ατεκμηρίωτη απόφαση του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΟ, με βάση την οποία αφαιρούνται 6 βαθμοί από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, βαθμούς που κέρδισε με κόπο και ιδρώτα μέσα στο γήπεδο.

Η έκπληξη των ανθρώπων του Απόλλωνα, αλλά και όσων διάβασαν το σκεπτικό της απόφασης, είναι ότι ενώ η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ δέχεται πως ο Ορέστης Μένκα έχει πράγματι αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα αλλά και το δικαίωμα να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδας, δεν μπορεί να αγωνίζεται ως Έλληνας στην ομάδα του (τον Απόλλωνα Καλαμαριάς εν προκειμένω) επειδή δεν έχει κληθεί ακόμη σε κάποιο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. Άρα λογίζεται ως ξένος, επειδή στο παρελθόν αγωνίστηκε με τις Ελπίδες της Αλβανίας, έστω κι αν έχει δηλώσει πως αν αγωνιστεί στο μέλλον σε εθνική ομάδα, αυτή θέλει να είναι της Ελλάδας.

Ελπίζω ότι τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη, που θα ανταποκρίνεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στη βούληση του φίλαθλου κόσμου, που θέλει οι βαθμοί να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά».