Απίστευτο: Στη Φινλανδία υφυπουργός κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ για να συναντηθεί μυστικά με τον πρωθυπουργό!

Με έναν αρκετά παράξενο τρόπο προσπάθησε να κρατήσει μυστική τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σαμούλι Βιρτάνεν, ο οποίος προέρχεται από το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα.

Σύμφωνα με το Reuters, σε μία προσπάθεια να μην γίνει αντιληπτός, ο κ. Βιρτάνεν κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου τον Ιούνιο -όταν η φινλανδική κυβέρνηση έφτασε στα πρόθυρα κατάρρευσης- προκειμένου να μεταβεί στην πρωθυπουργική κατοικία.

Εκείνη την εποχή, ομάδα πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του κ. Βιρτάνεν και του υπουργού Εξωτερικών Τίμο Σόινι, αποφάσισε να αποσχισθεί από το «κόμμα των Φινλανδών» -το οποίο απειλούσε με αποχώρηση από την κυβέρνηση- και να ιδρύσει ένα νέο κόμμα.

Οι Φινλανδοί αποχώρησαν τελικά από την κυβέρνηση και τα μέλη του νέου κινήματος της «Γαλάζιας Μεταρρύθμισης» διατήρησαν τις υπουργικές θέσεις τους.

Αν και ο κ. Βιρτάνεν δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, η βουλευτής Τιίνα Ελοβαάρα της «Γαλάζιας Μεταρρύθμισης» αποκάλυψε ότι ο υφυπουργός κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ για να παραμείνει μυστική η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, καθώς οι στιγμές ήταν κρίσιμες και δεν ήθελε να διαρρεύσουν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά της, η αστυνομία προέβη σε συστάσεις για το περιστατικό, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή συνιστά παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, δίχως ωστόσο να κατονομάσει τον κ. Βιρτάνεν.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters