ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδερφός υπουργού καλεί πολίτες να πάρουν τις καραμπίνες (VIDEO)

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αδερφός του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, Δημήτρης Φίλης κάλεσε όσους πολίτες πάνε οι τράπεζες να τους πάρουν την πρώτη κατοικία «να βγουν με την καραμπίνα».

Ο κ. Δ. Φίλης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ART, παραδέχθηκε ότι οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας έγιναν «γιατί αυτό ήθελαν οι δανειστές».

«Εάν πάνε να πάρουν την πρώτη κατοικία της οικογένειας και του φτωχού να βγούνε οι πολίτες με καραμπίνες» δήλωσε ο κ. Φίλης κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στην Ισπανία με εφόδους ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξώσεις από σπίτια.

«Εαν πάει να πάρει το σπίτι του φτωχού με τα δύο παιδιά, η κοινωνική αντίδραση που θα υπάρξει θα υποχρεώσει τις τράπεζες να κάνουν πίσω» υποστήριξε ο κ. Φίλης.

Σε ερώτηση τέλος γιατί προωθούνται τώρα οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας που δίνει παράταση έξι μηνών στους υπερήμερους οφειλέτες να συνεργαστούν με τις τράπεζες και να ρυθμίσουν τα δάνειά τους ο κ. Φίλης ομολογεί ότι αυτό έγινε «γιατί αυτό ήθελαν οι δανειστές»

Πηγή: thetoc.gr