51378900

Ένα… νόστιμο, ψηφιακό πορτοφόλι έρχεται από τη Θεσσαλονίκη

Ένα… νόστιμο, ψηφιακό πορτοφόλι, το Yummy Wallet, εμπνεύστηκε ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), Θεόφιλος Μυλωνάς, θέλοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κόσμου για αποταμίευση, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Μάλιστα, η εφαρμογή του, η οποία αναπτύχθηκε από τη νέα του start up, Yummy Software, σε συνεργασία με την Ομάδα Τεχνολογίας Λογισμικού του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πήρε το πρώτο βραβείο «Συνεργάζομαι 2016», ενός θεσμού επιβράβευσης των συνεργασιών ανάμεσα στη βιομηχανία και ερευνητικούς οργανισμούς.

Το Yummy Wallet, του οποίου η πιλοτική λειτουργία θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, είναι ένας μοντέρνος «ψηφιακός κουμπαράς» για κινητές συσκευές, ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα πληρωμών, κυρίως όμως αποταμίευσης χρημάτων, άμεσα διαθέσιμων μέσω των ΑΤΜ της χώρας, που θα προέρχονται ως ανταμοιβή, όταν οι χρήστες ψωνίζουν από συγκεκριμένα καταστήματα. Για την εφαρμογή η start up θα συνεργαστεί με εμπορικές επιχειρήσεις και τράπεζες.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, με δεδομένη την κρίση, υπάρχει η ανάγκη για εξοικονόμηση χρημάτων και αποταμίευση» σημείωσε ο κ. Μυλωνάς, εξηγώντας πώς προέκυψε η ιδέα για το Yummy Wallet. Η δε επιλογή του ονόματος δεν είναι τυχαία, αφού έχει ως στόχο να ανοίξει την… όρεξη, ειδικά στη νεολαία, εξασφαλίζοντας όμως και μια αναγνωρισιμότητα σε διεθνές επίπεδο, αφού η Yummy Software έχει ήδη στρέψει το βλέμμα της στο εξωτερικό. Ο κ. Μυλωνάς έχει μακρά θητεία στον κλάδο της πληροφορικής, είναι σήμερα αντιπρόεδρος του ΣΕΠΒΕ, ενώ ήταν και ο ιδρυτής της εταιρίας Cardisoft.

Η νέα του start up ανήκει στον κλάδο του Fintech, όρος που προέρχεται από τη σύνθεση των όρων Financial Technology (τεχνολογίες του χρηματοοικονομικού τομέα), ο οποίος είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στην τεχνολογική επιχειρηματικότητα παγκοσμίως.